Het Anjeliertje

Hierbij het Anjeliertje.

Ik wens u veel leesplezier en alvast hele gezellige Paasdagen!

Anjeliertje 2020 2021 nr. 14
Informatie bestellen schoolfoto's

Goedemorgen,

Zojuist heb ik de kaartjes met de inlogcodes ontvangen van de schoolfotograaf.

De leerkracht zal deze vandaag of anders dinsdag meegeven aan de kinderen. Op het kaartje ziet u een gebruikersnaam en inlogcode. Met deze gegevens kunt u de foto's bestellen. Als u voor 24 april de foto's besteld dan kan dit zonder verzendkosten. De foto's komen in de week voor de meivakantie op school. Wij zullen ze dan uitdelen.

De klassen/kinderen die op 13 april gefotografeerd zullen worden ontvangen z.s.m. na 13 april hun kaartje met inloggegevens.

De informatie van de fotograaf vindt u in bijgevoegde brief.

Schoolfoto's bestellen
De Kunstwekenmusea kunnen open!

De leerlingen hebben allemaal hard gewerkt aan hun creatie voor De Kunstweken. Echte kunst verdient het door zoveel mogelijk mensen bewonderd te worden. Daarom zijn alle werkjes nu ook te zien in een speciaal voor iedere kunstenaar gemaakt online museum.

Kijk in de museumfolder van uw kind

Met behulp van de folder die de kinderen hebben ontvangen nodigen ze (samen met u) eenvoudig alle familie en vrienden uit voor hun eigen museum mèt heuse museumshop. Echte fans kunnen hier contactloos, dus 100% coronaproof, leuke spulletjes met de tekening erop bestellen. Unieke aandenkens die u nog langer laten genieten van de kunst van uw kind!

https://youtu.be/vKyj6dO-Y1g

Goed om te weten:

  • De werkjes van de kinderen die hun museum geopend hebben, verschijnen automatisch ook in de galerie van de klas en dat is belangrijk voor het vervolg van ons project: Zien & Bespreken. 
  • Museum open = een gratis wenskaart van de eigen tekening! 
  • Alle aankopen zijn geheel vrijblijvend. Met uw bestelling maakt u dit project echter mogelijk (onze school hoeft hier verder niets voor te betalen) en steunt u ook nog eens het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
  • Op een gegeven moment sluiten alle musea automatisch en wordt een start gemaakt met de productie van de bestelde souvenirs.
  • Ongeveer 2 weken later worden deze in een tasje meegegeven aan uw kind.

Lukt het openen van het museum niet? Ga dan naar www.kunstweken.nl en klik bovenin op ‘Inloggen’ en dan op ‘Naar jouw museum’.

Veel plezier met het kunstwerk van uw kind!  

Avond4Daagse gaat door, maar wel anders

Wij hebben onderstaand bericht ontvangen.

De Avond4daagse gaat dóór!

Een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Daarom kun je dit jaar meedoen met de Avond4daagse – Home Edition! Loop jouw eigen route, vanaf jouw eigen vertrekpunt op jouw eigen moment binnen 2 weken. En maak er zo jouw eigen feestje van. Lekker veilig en toch leuk.

Zo behaal je ook nog eens de enige echte officiële Avond4daagse medaille. Mis dit unieke wandelfeest niet.

De Avond4daagse – Home Edition duurt van 29 maart tot en met 30 juni. Deelname kost €6,50. Kijk voor meer informatie op www.avvond4daagse.nl.

 Aanmelden kan vanaf 29 maart via https://www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/beverwijk. Veel plezier!

7 april a.s. is er geen studiedag!

Op 7 april is er geen studiedag, wij willen in deze rare tijden zoveel mogelijk aandacht besteden aan het geven van lessen aan onze leerlingen.

De studiedagen die gepland staan op 21 en 28 juni gaan vooralsnog wel door.

Kunstkrant

Beste ouder(s)/ verzorgers,

Vandaag kregen de kinderen hun Kunstkrant mee. Vol enthousiasme is hieraan gewerkt! Met dank aan onze cultuurwerkgroep ( Dionne en Lonneke). Het resultaat is mooi. Ik hoop dat u ervan geniet.

Ik wens u een fijn en gezond weekend!


Met vriendelijke groet ,

mede namens het team,

Ton Minneboo

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Het verbeteren van het onderwijs van onze school en deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Onze school legt in het leerlingvolgsysteem gegevens over de schoolresultaten van de leerlingen vast. Die gegevens zijn belangrijk om het onderwijs van onze school te verbeteren en voor onze gesprekken met bijvoorbeeld de Inspectie van het Onderwijs. Sommige van deze gegevens zijn ook belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek. Vooral de resultaten van taal- en rekentoetsen zijn hiervoor belangrijk.

Door de resultaten van taal- en rekentoetsen te analyseren weten we wat de ontwikkeling van onze leerlingen is en hoe goed onze school het doet. Dit is belangrijk, omdat dit ons helpt om ouders/verzorger goed te informeren en om het onderwijs af te stemmen op wat de leerlingen nodig hebben. Uiteraard houden wij ons bij het verwerken van de toetsgegevens aan alle regels, zoals bijvoorbeeld de AVG.

We werken met alle scholen van onze stichting FEDRA ook mee aan onderzoek om het onderwijs in heel Nederland te verbeteren. De school stuurt de resultaten van de taal- en rekentoetsen aan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) (www.cbs.nl), zodat het gebruikt kan worden voor onderzoek naar de ontwikkeling van leerlingen in algemene zin.

Het CBS zorgt ervoor dat deze resultaten in een veilige omgeving worden opgeslagen voor het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs NCO (www.nationaalcohortonderzoek.nl). Daarnaast zorgt het CBS ervoor dat leerlingen nooit herkenbaar zijn voor andere mensen. Dit betekent dat onderzoekers nooit een leerling of school kunnen herkennen. Ook in openbare publicaties zullen leerlingen of scholen nooit te herkennen zijn. De verwerking van persoonsgegevens vindt alleen plaats binnen de beveiligde omgeving van het CBS, volgens de wettelijke regels en de strenge regels van het CBS. Het CBS doet dit ook voor alle andere statistieken die zij maakt.

Scholen mogen gegevens over taal en rekenen aan het CBS sturen. Dat komt omdat deze gegevens niet beschouwd worden als ‘bijzondere’ persoonsgegevens (bijvoorbeeld over gezondheid van leerlingen) en omdat scholen volgens de onderwijswetgeving de plicht hebben hun onderwijs te verbeteren.

Voor het gebruik van bijzondere persoonsgegevens stelt de wet strengere eisen en moeten ouders actief toestemming geven. Dat is hier niet aan de orde. Mocht u desondanks toch bezwaar hebben tegen het gebruik van de gegevens van uw eigen kind, dan kunt u een mail sturen naar info@anjelier.nl . Uiterlijk 30 maart. Wilt u in deze email de naam van uw kind(eren) en de groepen vermelden? Wij zorgen er dan voor dat de gegevens van uw kind niet aan het CBS gestuurd worden.


met vriendelijke groet,


Ton Minneboo

Anjeliertje no. 13

Beste ouders/verzorgers,


In de bijlage vindt u het Anjeliertje no. 13. Hierin onder andere informatie over de kunstweken en de danslessen die deze week gegeven zijn.

Fijn weekend allemaal!

Anjeliertje 2020 2021 nr. 13
Anjeliertje no. 12

Beste ouders/verzorgers,

Het Anjeliertje van deze week staat voor u klaar in de bijlage.

Fijn weekend allemaal.

Anjeliertje 2020 2021 nr. 12
Berichtje over rekenen - Garfield's count me in

Op De Anjelier zijn we vanaf groep 3 tot en met groep 8 bezig met de Bareka rekenmuur. Deze rekenmuur geeft inzicht in de rekenbehoeften van elk kind. Wat gaat al goed en waar moeten we nog mee oefenen? We hebben hier zicht op dankzij deze rekenmuur. Per rekensteentje kunnen wij zien of het onderdeel wordt beheerst of nog niet.  

Aan de Bareka rekenmuur is ook een spel verbonden, Garfield's count me in. Spelenderwijs worden alle rekensteentjes van de onderste lagen van de rekenmuur geoefend. De onderste lagen van de rekenmuur zijn het belangrijkst. Alleen wanneer alle onderste rekenstenen stevig liggen (worden beheerst), kan er verder worden gebouwd aan de lagen erboven.  

Het spel is gratis te downloaden voor Android en IOS. De naam van het spel is 'Garfield's count me in'. De kat, Garfield, is in de ruimte en op zoek naar poppetjes die hij moet redden. Het rondlopen in de digitale ruimte en helpen van wezentjes kost 'energie'. De energie kan worden aangevuld door rekenspellen te doen. De spellen sluiten direct aan op de rekenmuur. Het spel is adaptief. Het past zich dus vanzelf aan naar het niveau van uw kind. Het spel ondersteunt ook bij het onderhouden van de basisvaardigheden van rekenen.  

Op deze site is meer informatie te vinden: https://www.bareka.nl/garfield/ 

Bibliotheek
Op de eerste verdieping van onze school is er een kleine bibliotheek voor de groepen 6, 7 en 8.
Lees meer
Keurmerk BeterBoek
Onze school is sponsor van het maatschappelijke project voor de kinderafdeling van het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.
Lees meer
Thuiswerken tijdens Coronacrisis
Thuisonderwijs tijdens de Coronacrisis
Lees meer
Samen werken aan het ontwikkelen van eigen wijsheid