Berichtje over rekenen - Garfield's count me in

Op De Anjelier zijn we vanaf groep 3 tot en met groep 8 bezig met de Bareka rekenmuur. Deze rekenmuur geeft inzicht in de rekenbehoeften van elk kind. Wat gaat al goed en waar moeten we nog mee oefenen? We hebben hier zicht op dankzij deze rekenmuur. Per rekensteentje kunnen wij zien of het onderdeel wordt beheerst of nog niet.  

Aan de Bareka rekenmuur is ook een spel verbonden, Garfield's count me in. Spelenderwijs worden alle rekensteentjes van de onderste lagen van de rekenmuur geoefend. De onderste lagen van de rekenmuur zijn het belangrijkst. Alleen wanneer alle onderste rekenstenen stevig liggen (worden beheerst), kan er verder worden gebouwd aan de lagen erboven.  

Het spel is gratis te downloaden voor Android en IOS. De naam van het spel is 'Garfield's count me in'. De kat, Garfield, is in de ruimte en op zoek naar poppetjes die hij moet redden. Het rondlopen in de digitale ruimte en helpen van wezentjes kost 'energie'. De energie kan worden aangevuld door rekenspellen te doen. De spellen sluiten direct aan op de rekenmuur. Het spel is adaptief. Het past zich dus vanzelf aan naar het niveau van uw kind. Het spel ondersteunt ook bij het onderhouden van de basisvaardigheden van rekenen.  

Op deze site is meer informatie te vinden: https://www.bareka.nl/garfield/ 

Anjeliertje no. 11

Beste ouders/verzorgers,

Wat is het fijn om alle kinderen deze week weer op school te zien en dan ook nog eens met een dik pak sneeuw op het schoolplein!! In de bijlage vindt u het Anjeliertje no. 11.

Voor nu een fijn, winters weekend!

Anjeliertje 2020 2021 nr. 11
protocol heropening De Anjelier

Beste ouder(s) / verzorgers,

Vorige week ontving u de startinformatie voor de heropening van De Anjelier. Deze informatie is afgeleid van het protocol heropening De Anjelier. Dit protocol heeft instemming van de medezeggenschapsraad van de school. In de bijlage vindt u dit protocol ter informatie.


Met vriendelijke groet,


Ton Minneboo


Protocol basisonderwijs 3 feb origineel A (1)
Morgen is De Anjelier geopend

Beste ouder(s)/ verzorgers,

Vandaag was de school gesloten door het voorspelde extreme weer. Morgen is de school geopend en kunnen de kinderen gelukkig wel komen.

Vrijdag heeft u het breng- en haalschema en de informatie voor de start gekregen via Schoolwapps. Houd u rekening met de maatregelen zoals zij in de informatie stonden vermeld?

Alvast bedankt!


met vriendelijke groet,


Ton MinnebooMorgen geen school deel 2

Beste ouder(s)/ verzorgers,

Nog even wat meer informatie. Wij vinden het niet verantwoord om kinderen, ouders en teamleden de weg op te laten gaan in deze omstandigheden. Wij kunnen geen noodopvang verzorgen ( door collega's die eventueel op loopafstand van school wonen) omdat wij geen cohortgroepen door elkaar kunnen en mogen opvangen. Wij bieden geen online onderwijs aan omdat dit door de leerkrachten op deze korte termijn niet te realiseren is.

Het is erg jammer dat we hier, juist op deze eerste dag na de scholensluiting, mee geconfronteerd worden. We hopen dat het morgen iets minder koud aanvoelt, zodat de kinderen er nog een lekker sneeuwpretdagje van kunnen maken.

We verwachten dat de omstandigheden dinsdag veel beter zullen zijn en dat de school weer open is. Houd voor de zekerheid wel SchoolWapps in de gaten.


met vriendelijke groet,


Ton MinnebooMorgen geen school door extreem winterweer

Beste ouder(s)/ verzorgers,

Door het extreme winterweer blijft de school morgen gesloten. Het is code oranje in Nederland. Ik had dit graag eerder gemeld, maar het bestuur heeft dit nu net bekend gemaakt. Dit betekent dat de kinderen niet naar school kunnen komen. Er is ook geen noodopvang mogelijk. Wij verzorgen morgen geen thuisonderwijs.

Excuses voor het late bericht. Ik had het graag anders gezien.

met vriendelijke groet,


Ton Minneboo


Informatie over de heropening van De Anjelier

Beste ouder(s)/ verzorgers,

Maandag 8 februari komen de kinderen weer naar school. Wij zijn blij de kinderen weer "live" te zien. In de bijlage vindt u informatie over de wijze waarop wij het kunnen geven van onderwijs op school hebben georganiseerd.

Voor nu wens ik jullie een heel fijn en gezond weekend!


met vriendelijke groet,


Ton Minneboo

Informatie voor de heropening 8 februari
Heropening scholen 8 februari

Beste ouder(s) / verzorgers,

Zoals u in de persconferentie hebt kunnen horen, gaan de basisscholen maandag weer open. In de bijlage vindt u een brief van het bestuur met de eerste informatie over deze heropening.

In de brief zult u lezen dat de scholen de mogelijkheid hebben om donderdag 4 februari en / of vrijdag 5 februari geen thuisonderwijs te verzorgen.

De Anjelier geeft morgen, donderdag, nog wel thuisonderwijs. Vrijdag niet.

Wij gebruiken deze dag om de herstart verder voor te bereiden.

Zo gauw wij meer informatie hebben over de herstart, hoort u dit van ons.

met vriendelijke groet,

Ton Minneboo


heropening scholen 8 feb
Anjeliertje no. 10

Beste ouders/verzorgers,


In de bijlage vindt u het Anjeliertje no. 10. Er staat onder andere het vakantierooster voor volgend schooljaar (2021-2022) in, informatie over de noodopvang en natuurlijk nieuws uit een aantal groepen over het thuisonderwijs.

Fijn weekend!

Anjeliertje 2020 2021 nr. 10
Studiedag 10 februari gaat niet door!

Beste ouders,

Wij hebben besloten de studiedag die gepland staat voor woensdag 10 februari niet door te laten gaan. Op dit moment is het nog onduidelijk of de scholen weer open mogen op 8 februari, maar wij willen alle dagen benutten om de leerlingen zo goed mogelijk les te geven.


Bibliotheek
Op de eerste verdieping van onze school is er een kleine bibliotheek voor de groepen 6, 7 en 8.
Lees meer
Keurmerk BeterBoek
Onze school is sponsor van het maatschappelijke project voor de kinderafdeling van het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.
Lees meer
Thuiswerken tijdens Coronacrisis
Thuisonderwijs tijdens de Coronacrisis
Lees meer
Samen werken aan het ontwikkelen van eigen wijsheid